Sporazum TISA

Predlagajmo svoje ideje in zamisli.

Sporazum TISA

OdgovorNapisal/-a nikono » 13 Jul 2014, 20:22

Wikileaks je objavil osnitak tajnega trgovinskega sporazuma TISA, ki ga je natisnil časopis Delo v sreda 2. julija 2014. Objavil je tudi seznam 50ih držav, ki se pogajajo o tem sporazumu in med njimi je tudi Slovenija, glavni podporniki podpisa tega sporazuma pa so ZDA in EU.
Na tem mestu nebi obnavljal vsebine sporazuma kot je predstavljen v Delu, ugotavljam samo, da je sporazum čista katastrofa za Slovenijo in njene državljane, pa tudi za celotno EU.
Predlagam da Združena levica organizira kampanijo proti podpisu kakršnega koli sporazuma TISA ali njemu podobnih sporazumov. Kot se je izkazalo že pri vprašanju privatizacije vodnih virov pred dobrim letom, ta sporazum TISA pa je še mnogo, mnogo hujši, je javnost zelo občutljiva na take teme, zato bi taka kampanija mobilizirala veliko ljudi.
Ne smemo spregledati takega mobilizacijskega potenciala, moramo ga izkoristiti za odmevno akcijo v Sloveniji in mogoče tudi za koordinirano akcijo širše v EU, v povezavi z nam sorodnimi strankami.

Ćestitam za volilni uspeh, kujmo železo dokler je vroče.

Niko Norbedo
nikono
 
Prispevkov: 4
Pridružen: 16 Jun 2012, 15:19

Re: Sporazum TISA

OdgovorNapisal/-a iztok » 15 Jul 2014, 05:46

Hvala Niko.

Se strinjam, da je potrebno proti temu, bi pa vseeno prosil, če mi lahko na elektronski naslov pisarna@stranka-trs.si posreduješ kakšno informacijo več, kakšen link in ostalo, da pregledamo, naredimo en skupek, proučimo in gremo v akcijo.
iztok
Site Admin
 
Prispevkov: 158
Pridružen: 08 Apr 2012, 16:14


Vrni se na Predlogi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron